No Picture

Рамазан и здравје

May 28, 2016 Food Meridian 0

Правилната исхрана за време на постот е важна за да можат без тешкотии да се издржат во еден ден интелектуалните напори, пример учење, меморирање  и […]

Рамазан, месец на постот

May 28, 2016 Food Meridian 0

Рамазан е еден од петте столбови на Исламот. Овој месец на постот, солидарноста, молитвата, љубовта и милосрдието е од голема важност за муслиманите. 2016 година, […]

Рамазан и лето

June 15, 2015 Food Meridian 0

Оваа година, бидејќи месецот Рамазан е во текот на летото, потребно е посебно поголемо внимание да се обрне на исхраната и внесување на доволно течности. […]