No Picture

Прехрамбена пирамида

June 16, 2015 Food Meridian 0

Прехрамбена пирамида Правилна застапеност на хранливи материи Житарици (леб, пецива,  тестенини): 6-11 порции Зеленчук: 3-5 порции Овошје: 2-4 порции Млеко, млечни производи:  2-3 порции Месо и […]